Voeding

Sporterinbalans voor advies en begeleiding bij sport(prestaties) en gezondheid.

Persoonlijke begeleiding en groepsactiviteiten

Voeding, gezond eten, aanvullen met suppletie....

Een onderwerp waar veel over gezegd en geschreven wordt. Wat is voeding... of is hetgeen je eet meer een soort vulling. Gezond eten, gezonde voeding daar kom je uiteenlopende stellingen tegen, dat zal ook altijd wel zo blijven als je je beseft dat er allerlei belangen zijn. Het kan lastig zijn als je over een product tegenstrijdigheden hoort om dan de goede keuze te maken. Hoe ik er naar kijk? Ik maak het vooral eenvoudig! Besef dat het meeste van wat er in de supermarkt ligt in een fabriek wordt gemaakt. Wat is beter; iets wat in de grond gegroeid is of aan een plant / boom heeft gehangen... of iets wat in een fabriek gemaakt is? Simpel gezegd; hoe minder bewerkt hoe gezonder (beter).

 

Gezond eten en het aantal eetmomenten, ook daar kom je een scala aan adviezen tegen. Wat voor de een werkt hoeft voor de ander niet de beste manier te zijn. Voeding en een gezond voedingspatroon hoort thuis in een gezonde leefstijl. Maar die gezonde leefstijl ziet er niet voor iedereen hetzelfde uit. Ook wel logisch toch? We zitten toch ook niet allemaal hetzelfde in elkaar. Ook bij het onderwerp voeding gaat het om de balans.

 

Voeding is natuurlijk ook gewoon; koolhydraten, eiwitten en vetten. Voeding geeft energie, maar energie komt niet alleen vanuit die drie. Als je sport maak je gebruik van energiesystemen (afhankelijk van het type inspanning). Voeding is je brandstof, maar die krijg je pas als je voeding is omgezet en dat proces kost ook energie. Het is dus goed te weten welke voeding je energie gééft en welke voeding je energie kóst. Dit is overigens ook goed om te weten als je niet prestatiegericht sport.

 

Ook voor enkel een voedingsadvies kun je contact met mij opnemen. Prijzen op aanvraag.

 

Aanvullen met suppletie

Daar ben ik zelf zeker een voorstander van. Pas alleen wel op met het gebruik van voedingssupplementen. Het beste is om hier eerst advies over in te winnen. Zelf werk ik samen met het bedrijf LifeVantage op het gebied van gezondheidsproducten.

Socials

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en volg ons op de onderstaande kanalen