Workshop Foamrollen

Waarom Foamrolling?
Je spieren hebben onderhoud en verzorging nodig om goed te blijven functioneren. We hebben niet allemaal de tijd en beschikking om wekelijks naar de sportmasseur te gaan. Om je spieren voor te bereiden op sportactiviteiten is foamrolling handig, maar zeker ook om het herstel te bevorderen. Door het foamrollen wordt de doorbloeding en zuurstofhuishouding verbeterd, afvalstoffen worden daarmee makkelijker afgevoerd.
Met foamrolling verbeter je je algehele houding, bewegingsvrijheid, kracht / explosiviteit en acceleratievermogen.
Iedereen merkt meteen het verschil!
Triggerpoints
Ieder mens heeft ze eigenlijk wel ergens. Een soort verklevingen in je spieren. Dit kan door diverse oorzaken ontstaan. Het vervelende alleen is dat je hier best last van kan ondervinden in de vorm van pijnklachten en beperkte bewegingsvrijheid. Pijnklachten in de onderrug kunnen vaak veroorzaakt worden door triggerpoints (die wellicht heel anders zitten dan op de plek waar je pijn hebt). Maar net zo goed kan dit zijn in de schouder, kuit, voet, etc. Heb jij (dagelijks) hinder van pijnklachten? Deze kunnen heel goed veroorzaakt worden door triggerpoints in je spieren!
Tijdens de workshop wordt meer uitgelegd over het bovenstaande en gaan we uiteraard aan de slag met de foamroller. Je zult meteen het effect ervaren!
Aanmelden doe je door:
  • mij te mailen
  • aan te geven wanneer je komt (zie flyer)
  • en door 32 euro over te maken voor 24 oktober!

flyer workshop foamrolling

Renske Winters