Schaatsteam Sporterinbalans

‘Een leven lang sporten’ Dat is een motto waar ook de knsb en ISU het belang van inzien.

Wat we de laatste jaren zien is dat het ledenaantal van verenigingen terugloopt, zo ook in het schaatsen. Het gevolg daarvan is dat gemotiveerde wedstrijdrijders met een redelijk niveau (buiten selecties) steeds meer op een eilandje komen te zitten binnen hun eigen vereniging. Er is te weinig aansluiting. Zo ben ik zelf diverse keren van vereniging veranderd, omdat er mensen uit de groep gingen stoppen, of een trainer hield er mee op. Zelf vond ik het schaatsen veel te leuk om te stoppen, dus zocht ik mijn heil ergens anders. Maar waarom zou je gaan clubhoppen, als je ook gewoon club overstijgend kunt gaan samenwerken. Mensen bij elkaar brengen die qua niveau en motivatie bij elkaar passen, dat was mijn idee. Zo het sportplezier en de sportbeleving vergroten, om mensen voor de (schaats)sport te behouden!

Met die gedachte is het schaatsteam Sporterinbalans opgericht. In het voorjaar diende er zich een sponsor aan. Door altijd in gesprek te blijven met mensen, kunnen er mooie dingen ontstaan, zo ook deze samenwerking! Er werden gesprekken met rijders gevoerd en zo kreeg het team vorm. Aangezien ik zelf in maart afgelopen jaar ben geslaagd voor mijn trainersopleiding ST3, kan ik zelf het team begeleiden.

Met speciale dank aan onze kledingsponsor Dutch Drying Systems in Zwolle. Door deze geweldige sponsor kunnen wij in teamkleding onze trainingen en wedstrijden doen.

Hieronder de eerste teamfoto’s in onze nieuwe outfit! Binnenkort meer info over de rijders.

vlnr: Antoinet van Essen – Prins (club DSO, Epe), Iris Jansen (Belofte rijdster landelijke marathon team Bewustwinkelen / Teklab, club DNIJ, Apeldoorn), Renske Winters (club Doetinchem ’96), Stephanie Bunte (club DSO, Epe), Anke Breunis (Belofte rijdster landelijke marathon, club Stokvisdennen, Dalfsen), Marloes Westerhof (club DYC, Deventer).
De langebaanschaatsers in wedstrijdpak.

Renske Winters