Schaatsen op het snelle ijs in Calgary

Momenteel verblijf ik in Calgary om nog eens te genieten van het snelle ijs. Nu al een kleine week hier, waarbij ik de eerste dagen rustige trainingen op het ijs heb gedaan, op woensdag een lichte krachttraining en op het ijs iets meer de snelheid opgezocht. En nu nog wat scherpte trainingen en fine-tunen. Verder lekker luieren hier 😉  Buiten is het deze week koud, met soms -20, in de hal is het prima toeven!

Komend weekend zijn er “Grand Prix” wedstrijden waar ik de 500m en 1500m op zaterdag zal rijden en op zondag de 1000m. Ik verwacht dit weekend nog niet op topsnelheid te zijn en zie deze wedstrijden als luxe trainingswedstrijden, in voorbereiding op de Oval Finales wedstrijden, die beginnen op donderdag 16 maart.

De live-results van de wedstrijden zijn te vinden deze pagina Live Results

Na afloop van de wedstrijden zijn de resultaten ook te vinden op Results of op http://www.speedskatingresults.com

Op zaterdag 11 maart start ik rond 12u met de 500m (20u Ned tijd) en rond 15u de 1500m. Op zondag is de klok een uur vooruit gezet (zomertijd), start ik om 12u met de 1000m (19u Ned tijd).

Ik verwacht dat de Oval Finals via livestream te volgen zijn, dit weekend weet ik niet of ze ook een livestream hebben. Hoe dan ook, deze kun je vinden op YouTube Olympic Oval Calgary

Groeten uit Calgary!

Olympic oval

 

Renske Winters