Het is gelukt! Een persoonlijk record op de 1500m

Inmiddels al weer even terug uit Calgary, wilde ik toch even vermelden dat mijn doelstelling om een persoonlijk record te rijden (ook al ben ik 40) is gelukt! 🙂

Tijdens de Finals heb ik 4 dagen achterelkaar wedstrijden kunnen rijden. Een weekend er voor reed ik trainingswedstrijden. Achteraf reed ik daar mijn snelste 500m (42.47), maar op de andere afstanden ging het tijdens de Finals een stuk sneller (wat heel normaal is na de acclimatisering).

Op de donderdag reed ik de 500m en 1000m. Op die 1000m finishte ik op slechts 0.03 sec boven mijn pr in 1.23.20. Op vrijdag de 2e 500m in 42.48. Die 500m en 1000m tijden waren al sneller dan dat ik in 2015 en 2013 was in Calgary en Salt Lake city. Op zaterdag was ik erg gebrand natuurlijk om op mijn favoriete afstand alsnog die pr te pakken. Helaas verliep de laatste binnenbocht niet goed en ging ik hard onderuit. Dat was wel even een domper… Hoe dan ook, de volgende dag na het inrijden, voelde het goed genoeg om de laatste wedstrijd te kunnen rijden, de 1500m. Met Bob Fenn als coach (die ik jaren geleden in Milwaukee heb leren kennen, werkt o.a. met Shanni Davis), ging ik de race in. Doordat ik toch met een bepaalde ontspannenheid kon rijden en daarmee het verval van de rondetijden beperkt kon houden, reed ik met een tijd van 2.08.70 een nieuw persoonlijk record!

PRS en SB

1000m race YouTube
500m race YouTube
1500m race YouTube

Zo heb ik een mooi schaatsseizoen kunnen afsluiten. Hoe het volgend seizoen er precies uit zal zien en welke wedstrijden ik zal rijden heb ik voor mezelf nog niet duidelijk. Het idee is wel om minder wedstrijden te gaan rijden en het komende jaar geen NK en WK’s Masters meer te rijden. Schaatsen vind ik nog zo leuk dat ik nog niet volledig wil/kan stoppen, heb ik met name in de laatste weken gemerkt. Verder ben ik ook benaderd om schaatstraining te gaan geven, dus ook daar liggen weer leuke uitdagingen. Binnenkort in elk geval de fiets weer op voor een nieuw wielerseizoen.

na pr 1500

Renske Winters